Kutassy Krisztina Kozmetika

Kutassy Krisztina Kozmetika
Kutassy Krisztina orvosi- és sminktetováló kozmetikus mester vagyok.

Kutassy Krisztina Kozmetika

Üdvözöllek a blogomba!
Pár gondolat azoknak akik az orvosi- vagy sminktetoválásról szeretnének többet tudni.

2011. július 21., csütörtök

konzultáció

Minden orvosi vagy sminktetoválás elkészítése előtt nálam rendszeresen egy konzultáción kell részt vennie a vendégnek. Sokan kérdezik, hogy erre miért van szükség, ő messziről jön és ő tudja, hogy mit szeretne nincs rá szüksége.Én viszont úgy gondolom, hogy erre mindig szükség van, miért is?
Nos amikor még soha nem látta egymást a vendég és a szakember meg kell, hogy ismerkedjenek, és itt nem csak az emberi oldalra gondolok, hanem a vendégnek meg kell ismernie a szakembert. A szakember tudásáról meg kell győződnie, a referenciáit meg kell ismernie és nem utolsó sorban a gondolkodás módját, hiszen ettől lesz olyan a sminktetoválásunk, amitől azt évekig úgy viseljük, hogy amikor a tükörbe nézünk jó érzés tölt el minket.
A szakembernek is meg kell ismernie a vendéget, az elképzelését, az arcát azt, hogy mi lenne amitől szép lenne az a sminktetoválás. Mivel két ugyan olyan arc ritkán fordul elő, mondhatni soha, ezért az alkalmazott technikát is ki kell gondolni.
Amikor a vendég hosszú évekig visel egy sminktetoválást nem szabad sajnálni azt a 30percet a konzultációra, mert ilyenkor kapunk meg olyan információkat is, hogy mit nem szabad a sminktetoválás készítése előtt és után csinálnunk vagy, hogy milyen géppel készül a sminktetoválásunk (erre lehet most legyinteni, de tényleg fontos),milyen színnel, milyen vastagságú legyen. Tehát minden információ ilyenkor jut el a vendéghez és ezt érdemes átgondolni mielőtt elkészül a sminktetoválásunk. A konzultáción berajzolom az így megbeszélt sminktetoválás tervét, amit ha a vendég úgy dönt nem törlök le, és így otthoni körülmények között is megtudja nézni illetve ha van olyan akinek meg akarja mutatni, hogy meghallgassa a véleményét azt is megteheti, és így valóban jól tud dönteni.
A szakembernek, tudnia kell, hogy milyen sminktetoválás készítésére készüljön, ehhez a megfelelő eszközök ott legyenek(pl olyan színeket tudjon keverni),valamint a kellő időt szánja rá, mert ha a vendég vastagabb tetoválást szeretne az több idő.
Tehát mondhatom azt, ha valaki olyan tetoválást szeretne ami igazán jól áll Neki és szeretné ezt úgy viselni, hogy mindig jó érzéssel nézzen a tükörbe, valamint a szakember maximális tudását szeretné kihasználni, akkor ennek az alapja egy jó konzultáció.
Kutassy Krisztina
orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése