Kutassy Krisztina Kozmetika

Kutassy Krisztina Kozmetika
Kutassy Krisztina orvosi- és sminktetováló kozmetikus mester vagyok.

Kutassy Krisztina Kozmetika

Üdvözöllek a blogomba!
Pár gondolat azoknak akik az orvosi- vagy sminktetoválásról szeretnének többet tudni.

2012. február 18., szombat

Száj tetoválás 2

A száj tetoválás egy népszerű tetoválás fajta.
Mit is nyerünk egy szép száj tetoválással?
Nem egyszer problémát okoz a szánk megfelelő rúzsozása, és leginkább az újbóli rúzsozás,annak az állandó ellenőrzése, hogy még mindig megfelelő állapotban van a szánkon a rúzs és, hogy ne maradjon nyom mindenen és mindenkin amihez és akihez hozzá érünk.
A száj tetoválásnak több fajtája létezik, a szájkontúr és ezt fokozhatjuk fél illetve teljes satírral.
Mikor alkalmazzuk melyik tetoválást? Több mindentől függ, többek között a sminkelési szokásainktól és a száj formánktól. A sminkelési szokásaink egyénenként változóak, de mindig meghatározza a személyiségünkön kívül az arcunk, mostani témánk szerint a szánk vonala.
A szájkontúrt csak kifejezetten azoknak szoktam ajánlani, akik nagyon visszafogottan sminkelik magukat, szép és tökéletes szájformával rendelkeznek. Itt is nagyon fontos a megfelelő szín megválasztása, mert egy rosszul megválasztott színnel kifejezetten ellentétest hatást érünk el, mint ami az eredeti szándék volt.
A szájkontúr fél satírral tetoválás a legnépszerűbb a hölgyek körében. Ezzel a tetoválással kiemelhetjük szánk vonalát, illetve a kontúr vonaltól befelé haladva a szájalap feléig satírozunk. Ezzel a satírozással a száj formai eltéréseit is korrigálni lehet, az eredeti forma tökéletesebbé változik ezáltal egy enyhén telt formát kapunk, de még mindig egy visszafogott enyhén rúzsozott hatású száj ad az arcnak egy teljesebb formát.
A száj kontúr teljes satírral tetoválással, az előbbiekben a fél satírozásnál leírt hatást érünk el, azzal a különbséggel, hogy itt már a teljes szájalap megkapja a tetoválást, ezáltal egy erősebben rúzsozott száj látványát kapjuk. Ennél a tetoválásnál is a szín megfelelő megválasztása nagyon fontos, mert így kapjuk meg a sminkelési szokásunkhoz megfelelő száj látványát.
Elfogadhatjuk, hogy a tetoválások nem csak a szánk rúzsozásától szabadít meg, hanem a száj forma tökéletesítésében is fontos szerepet játszik.
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2012. február 16., csütörtök

Sminktetoválás árak

A mai nap a facebook-on kaptam egy félreértésből kapcsolódóan, egy postot, miszerint szépen dolgozok csak drágán. Erre ott írtam Én is egy bejegyzést, de gondolom megér itt is egy bejegyzést ez a téma is, mivel a bejegyzést írónak igaza van tényleg szépen dolgozok (remélem nem tűnök nagyon nagy képűnek, de sok ember tetoválását láttam már), de azt is el kell ismerni, hogy vannak akik olcsóbban tetoválnak. Azt, hogy drága lennék nem gondolom, de mint az előbb írtam vannak akik olcsóbban tetoválnak. Leírnám, hogy miért gondolom, hogy nem vagyok drága. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy megemlítették ezt a témát, és még egyszer köszönöm a post-ot írónak.
Az árak mint mindenhol máshol, egy vállalkozás költségeit tartalmazzák, és a leginkább mint az élet minden területén ezt is a piac szabályozza. Mivel a piac szabályozza ezért a vállalkozásom költségeit is meghatározzák. Mire gondolok... Szívesebben nyújtanék Én is, akár ennél, a most meglévő szolgáltatási körülményeknél színvonalasabb környezet, vagy akár ennél is korszerűbb eszközökkel dolgoznék, vagy ennél is több továbbképzésben vennék részt, de van egy határ amit még kifizetnek az általam nyújtott szolgáltatásokért, és ezeken belül kell tartanom a költségeimet, mivel mint minden vállalkozás az enyém is arra épül, hogy hasznot hozzon és megéljek belőle.
Miért írtam, hogy nem gondolom, hogy drága lennék. Több pontra bontanám, a teljesség igénye nélkül, tulajdonképpen csak azt írom meg, hogy mivel nyújthatok Én többet a sminktetoválás során mint aki ennél olcsóbban tetovál.
1. Amit a bejegyzést író is megemlíti szépen dolgozok. Ahhoz, hogy ez így legyen meg kellett ismernem több tetoválási eljárást, ezeket az eljárásokat továbbképzéseken tanultam, és nem csak megtanultam, hanem be is kellett gyakorolni, mert ugye, ha valamit megmutatnak azt nem biztos, hogy rögtön szépen tudjuk megcsinálni. Képzeljünk el egy füstös szem tetoválást, amit valamikor megmutatott egy oktató, majd utána az első vendégnek így csináltam volna meg... nem. Ez ilyenkor több hétig tartó gyakorlás után kerülhet arra sor, hogy egyáltalán egy valakin megpróbáljam megcsinálni, és ez idő alatt kell a saját technikámat kitapasztalnom, megismernem. Képzeljük el azt a sminktetoválót - hallottam ilyenről - aki megvesz egy gépet, de még egy tanfolyamon sem vesz részt, és minden gyakorlás nélkül ül le tetoválni, ugye sokkal olcsóbban lehet így tetoválni...
2. Nézzük meg mindig a referencia munkákat. Miért is? Mert mi is azt a stílusú tetoválást fogjuk viselni - nálam több éven keresztül- amit az a szakember csinál. Nézzük meg akár a szem tetoválásaimnál azokat a kontúr vastagságokat. Vannak azok a nagyon vékony tetoválások - van akinek ez áll jól, és van aki ezt szereti - ezeket ugye sokkal olcsóbban lehet megcsinálni, mint amit az Én árlistámban található szem kontúr vastagságokban gondolkodóknak csinálok, de persze igény szerint Én is csinálok olyan vékonyakat, ezt nyilván Én is olcsóbban csinálom. Azért van oda írva az árlistámban, hogy tájékoztató jelegűek az árak, mert a személyes konzultációt követően az ismert technikák alapján tudok pontos árat adni.
3. Nézzük a tartósság kérdését. Nem egyszer a személyes konzultáció alkalmával,a velem szemben ülő hölgy elmondja, hogy nem rég készítették a sminktetoválását, de nem látom, erre az a válasz, hogy ezért ül most itt...a pár hónap alatt felszívódó tetoválások, ezért nem biztos, hogy az olcsó tetoválás az igazán olcsó tetoválás, tisztelet a kivételnek, mert láttam Én is olyan munkát, amit olcsón csináltak és szép volt.Van olyan vendégem, akinek 5-6év után kell csak átmenni a tetoválásán, ha az árát elosztjuk erre az időre, ugye nem tűnik drágának, de nyilván van olyan tetoválás, mint a szálas szemöldök tetoválás, ami a technika miatt nem lesz ilyen hosszú ideig tartós, de erre a tetoválás előtt felhívom a vendég figyelmét.
4.A használt eszközök is befolyásolják az árat. Az a gép amivel dolgozok, egy drága gép, a tudása is ennek megfelelő emiatt a vendégnek is kisebb fájdalmat okozok, illetve tartósabb egyenletesebb a tetoválás.
Összefoglalva, több tényező befolyásolja az árakat, tisztában vagyok vele, hogy van aki olcsóbban dolgozik, de úgy gondolom, hogy néhány kivételtől eltekintve, a vendég azoknál a szakembereknél más szolgáltatási szintet kap, mint Nálam, vagy a Velem hasonló árakon dolgozóknál.
Kutassy Krisztina
Orvosi- ás sminktetováló
kozmetikus mester

2012. február 10., péntek

Sminktetoválás Centrum, www.sminktetovalascentrum.hu: Gondolatok a sminktetoválás előtt

Sminktetoválás Centrum, www.sminktetovalascentrum.hu: Gondolatok a sminktetoválás előtt

Gondolatok a sminktetoválás előtt

Sokan keresnek meg olyanok, akik elmondásuk szerint sokat gondolkoztak mielőtt eljöttek hozzám, bizonytalanok voltak.
Ezeknek a legtöbbször az az oka, hogy ismerőseiktől nagyon sokszor olyan információhoz jutnak, amik nem vagy már nem felelnek meg a valóságnak.
Mire gondolok? Járt nálam egy hölgy aki elmondása szerint már több honlapot megnézett, az enyémet is nézegette sokáig, de nem mert eljönni. Arra a kérdésre, hogy miért nem, azt válaszolta, hogy kolléganői azt mondták, hogy iszonyatosan fájni fog, csúnya lesz, nekem is volt megbántam és még sorolhatnám.
Mi is az igazság? A sminktetoválás is egy beavatkozás, ami természetesen kellemetlenséggel jár. A kolléganőnek ezelőtt 10évvel csinálták a tetoválását, egy olyan géppel ami már akkor sem volt egy új konstrukció. Az élet más területein, így itt is sokat fejlődött a technika, az újabb gépek többet tudnak és kisebb fájdalmat okoznak, az enyémet például egy intel processzor vezérli, abban az időben azt a gépet nem vezérelte processzor. Nagyon sokat fejlődtek a tetoválást végzők is, tudásban, tapasztalatban és sokkal több tanfolyamon is veszünk részt.
Ez a két összetevő, a gép és a szakemberek tudásának fejlődése már eleve BIZTOSÍTHATJA azt, hogy sminktetoválásunk nekünk tetsző lesz és a lehető legkisebb fájdalommal fog járni. Nekem abban a szerencsés helyzetben van részem, hogy dolgozik mellettem egy orvos, aki érzéstelenítő injekciót is tud adni.
Minden helyen nem kapjuk ugyanazt a szolgáltatást, ebben biztosak lehetünk. Ezért már többször írtam, hogy nézzük meg azt, hogy a tetoválást végző szakember milyen iskolákat végzett, milyen referencia munkái vannak, és SOHA ne menjünk olyan helyre, ahol bemegyünk és rögtön megcsinálják a tetoválásunkat, mert ahogy a ruhát felpróbáljuk mielőtt megvennénk, úgy a sminktetoválást is először "fel kell próbálni", mert nem csak egy napra, hanem hosszú évekre készítik el, ezért a látottakat gondoljuk át, nézzük meg otthoni körülmények között is stb.
Kérdezzünk meg mindent ami érdekel, térjünk ki a szakember előtte elvégzett tetoválásairól készült fotóira, mert amit látunk azokon a fotókon, olyan lesz a mi sminktetoválásunk is. Ha nincs kép vagy egy tetoválógép gyártó által csinált képet látunk, akkor lehet, hogy nem a legjobb helyen vagyunk. Minden sminktetováló büszke a munkájára, ezért csinál saját fotót.
Ne feledjük a munkahelyen a kolléganő intelmét, csúnya volt... csak úgy tettünk meg mindent, hogy mi ne fussunk bele egy csúnya tetoválásba, ha megnézzük a fotókat.
Járjunk el kellő körültekintéssel mielőtt szakembert választunk, nézzük meg a munkáit, olvassuk el amit leírt, mert az ott szerzett információk alapján tudjuk eldönteni, hogy szimpatikus, és kellő felkészültséggel rendelkezik. Utána menjünk be a munkahelyünkre és mondjuk el, hogy változott a világ...
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2011. december 12., hétfő

Szőrzet elvesztés pótlása

Sajnálatos betegségeket követően fordulnak hozzám emberek olyan problémával, hogy például kemoterápiás kezelést követően elvesztették szemöldöküket, szempillájukat.
A mai technikának és az oktatásnak köszönhetően ezeken az embereken is lehet segíteni.
Tulajdonképpen a szőrzet elvesztése miatt inkább a szemöldök és a szempilla elvesztése illetve a haj kihullása miatt keresnek meg, az egyéb helyeken kihullott szőrzet általában már nem okoz esztétikai problémát.
A szemöldök és a szempilla "pótlása" ma egy teljesen természetes hatással kialakítható, és a kor divatja miatt bárhol megjelenhetünk vele, abszolút divatos, az arc karakterünkhöz illő a kialakítása, vendégeimnél csak az avatott szem mondja meg, hogy tetoválással készült a szemöldökük. Ezt a beavatkozást férfiaknak is elvégezhető, minden esetben az arc karaktert figyelembe véve kerül sor erre a tetoválásra. A tetoválást megelőzi egy minden kötelezettségtől mentes ingyenes konzultáció, ahol berajzolom a majdani tetoválást, amit aztán otthoni körülmények között megnézve, egy jó döntést tud hozni a vendég.
Sok esetben amikor a beteg tudja előre, hogy a kezelések következtében elveszti majd a szemöldökét vagy szempilláját, úgy az orvosával egyeztetve akár a kezelést megelőzően is elvégezhető a beavatkozás.
A haj kihullását is korrigálhatjuk orvosi tetoválással, bár itt inkább csak a foltokban kihullott haj "pótlásához" használom ezt a technikát.
Amennyiben többet szeretne olvasni erről a témáról, úgy keresse meg a honlapom - www.orvositetovalasok.hu - ezen témával foglalkozó részét.
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2011. december 4., vasárnap

Karácsonyi ajándék


A minap megkeresett egy igazi FÉRFI, aki szerette volna meglepni kedvesét egy sminktetoválással karácsonyra.
Mit mondjak, büszke voltam, hogy vette a fáradságot, megnézett az interneten több ilyen honlapot és az enyémet választotta, és elgondolkoztam azon is, hogy hogyan jut eszébe egy férfinek, hogy pont ezt adja karácsonyra. Megkérdeztem, hát nem az elképzelésem szerint keresett meg, hanem a kedvesének egy barátnőjét tetováltam több éve, és ez miatt az Én oldalamat nézegette a barátnője már régóta, és ezért esett rám a választás.
Azt sajnos nem tudta megmondani, hogy milyen sminktetoválást szeretne a kedvese, de gondolta, hogy a karácsony előtti nap eljönnek ketten, és itt kiválasztja a kedvese, hogy milyen tetoválást szeretne, és ez lett volna az ajándék karácsonyra.Becsülendő, hogy időben gondolt arra,hogy erre időben időpontot kell foglalni...
Miért csak lett volna?
Megbeszéltük, hogy ez egy nagyon szép ajándék, de nem biztos, hogy egy nő aki régóta szeretne akár több fajta sminktetoválást is,egy hirtelen jött szituációban, amikor a meglepetés miatt egyébként sem biztos, hogy jó döntést tud hozni, és a megfelelő sminktetoválást választja, és azt a döntést pár nap gondolkodás után nem fogja megbánni.
Itt ennél a gondolatnál, megbeszéltük, hogy az amit Ő kitalált,az nagyon jó, de inkább úgy valósítható meg, hogy a kedvese kap karácsonyra egy általam kibocsátott ajándékutalványt,amit a karácsonyfa alá betesz, és egy igazi meglepetés lesz, és így van ideje átgondolni a kedvesének, hogy melyik sminktetoválást is választja, és ami mellett döntött azt az ünnepeket követően elkészítem neki.
Az ötlet jó volt,tetszett az ajándékozónak, és szerintem tetszeni fog annak is aki ezt megkapja.
Ha szeretné meglepni ön is hozzátartozóját, ismerősét akár egy sminktetoválással, gondolkozzon előre és rendelje meg most, mert még az online megrendeléssel is megtudja vásárolni és a futár szolgálat időben kiszállítja önnek.
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2011. november 25., péntek

Száj tetoválás


A száj tetoválás, a szemmel együtt leggyakrabban kért tetoválás. Egy nő mindig szereti hangsúlyozni a száját, általában erre a célra rúzst és szájfényt használunk. Valóban hatásos eredményt érhetünk el ezekkel a kellékekkel, de nem tartósak és mindig ellenőrizni kell a tükörben, hogy elkenődött vagy nyomot hagytunk a poháron.
A száj tetoválás egy nagyon praktikus megoldás arra, hogy szánk állandóan hangsúlyos legyen és mindezt napi 24órában. Mindenkinek mások a sminkelési szokásai, ezért a száját is mindenki máshogy hangsúlyozza. Ennek megfelelően megkülönböztetünk több fajta száj tetoválást, szájkontúrt, szájkontúrt fél satírral, és szájkontúrt teljes satírral. Az írás mellett látható fotón is látszik, hogy mekkora különbséget jelent egy tetoválás a megjelenésünkben. Ha hozzá tesszük azt, hogy egy a sminkelési szokásainknak megfelelően tetovált szájat nem kell rúzsoznunk,így megússzuk az egész napos rúzsozást és a tükörbe nézegetést, legfeljebb ha szeretnénk egy kis szájfényt feltehetünk, de ehhez se tükör nem kell se egész napos figyelem, csak a tökéletes megjelenést kapjuk.
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2011. november 24., csütörtök

Műtéti hegek korrekciója, eltérő bőrszín

Ezt a fajta beavatkozást, egy esztétikai korrekciónak nevezhetjük.
A műtéti hegek közül - a keloid hajlamú hegek kivételével - szinte mindegyiket lehet korrigálni orvosi tetoválással.
Általában az első kérdés ilyenkor az, hogy mi van akkor amikor lebarnulunk. Abszolút jogos kérdés, de erre elég egyértelmű a válasz, hogy a bőrünkbe bevitt pigment nem követi a bőrünk árnyalatainak változását. Azt szoktam javasolni, hogy olyankor csináltassunk ilyen beavatkozást, amikor az adott területen olyan a bőrszínünk, ami azon a területen ahol a tetoválást készítjük, az év nagy részében a jellemző bőrszínünk. De vannak olyan emberek is akiknek például a hasunkon látható a műtéti heg, a megjelenésünkben nyáron lebarnult bőrszínnél zavarja őket, akkor olyankor kell megcsináltatni, de ha télen a párunk előtt szeretnénk láthatatlanná tenni a műtéti heget akkor olyankor eljönni amikor az a jellemző bőr színünk. Arra azért ne gondoljunk, hogy ez a tetoválás olyankor amikor eltérő a bőrünk színe mint a tetovált terület, akkor olyan csúnya látvány, sőt szinte minden esetben jelentős esztétikai javulást érünk el, eltérő bőrszínnél is. Ezért tudom ajánlani mindenkinek akit zavar a műtéti hege, hogy végeztesse el a beavatkozást.
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2011. október 25., kedd

Állandó szépség 3

Az állandó szépségről írtam általánosságban és a száj tetoválásról, most a szem tetoválásokról írnék pár gondolatot.
A szemünk, az arcunk azon része amit szinte minden nő szeretne kiemelni, és ezt lehet egy napi sminkkel tenni, de lehet egy állandó sminktetoválással is, Én erről írnék most.
Nagyon fontos, és ezt nem győzöm hangsúlyozni, a konzultáció. Ilyenkor megismerem a vendég elképzeléseit és elmondom Én is a javaslataim. Nagyon sok lehetőség van arra, hogy a kisebb szemeket is kihangsúlyozzuk, a nagyobbaknak pedig egy vastagabb kontúrral teljesen smink hatású tetoválást készítsünk. Nagyon fontos, hogy mindenkinek a saját sminkelési szokásainak és az arc karakterének legmegfelelőbb tetoválást válassza. A szemünk tetoválásához nagyon sok lehetőségből választhatunk.
Azoknak a vendégeknek akik természetesen szeretnék hangsúlyozni a szemüket és abszolút szolidan, Nekik a szempilla sűrítést szoktam ajánlani.
A felső szemhéj közepes kontúrral, az a fajta szem tetoválás, amit a leggyakrabban kérnek a vendégeim, ilyenkor a szemhéj sűrítése felé kerül egy kontúr vonal, ha ezt szeretnénk kiegészíteni, kérhetjük az alsó szemhéjunk tetoválását is, amit készíthetünk hagyományos kontúrvonallal vagy akár pontszerűen szórt technikával is.
Ha ezeket a tetoválásokat szeretnénk igazi smink hatású tetoválássá alakítani, erre a füstös hatású szemhéjtetoválást javasolom. Ezzel a tetoválással nem csak a férfiaknál, de a nőknél is komoly elismerő pillantásokat zsebelhetünk be. Ha úgy gondoljuk, hogy még ez sem elég akkor a high light szemhéj tetoválást ajánlom, ami a belső szemzug púderes hatású tetoválása, ez egy igazi ritkaság a mai világban.
Ha valaki szeretne erről többet olvasni vagy képgalériát nézni, a www.sminktetovalascentrum.hu honlapomon megteheti.
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2011. október 23., vasárnap

Állandó szépség 2

Az előző, ilyen címmel írt bejegyzésembe általánosságban mondtam el a sminktetoválással elérhető állandó szépségről a gondolataim. Most beszéljünk kicsit részletesebben a száj tetoválásokról.
A szájtetoválásoknál három tetoválás fajtát szoktam alkalmazni.
SZÁJKONTÚR, ezt technikát azoknak a nőknek ajánlom, akik formailag teljesen elégedettek a szájukkal, és tulajdonképpen csak egy kissé kontúrosabbá tennék, ezáltal emelve ki annak szépségét. Ezt a fajta tetoválást általában azok is szeretik, akik a mindennapokban egy szolid sminket viselnek. Ilyenkor a kontúr vonal színére figyeljünk oda, mert ezzel lehet elrontani a megjelenésünket.
SZÁJKONTÚR FÉL SATíRRAL, azoknak szoktam javasolni, akiknél a száj formája eltér a tökéletestől, így egy szabályos száj formát tudunk elérni,ezáltal az arc megkapja a hiányzó formai kiegészítést. Ez a tetoválás fajta azoknak is tökéletes választás, akik a mindennapokban egy kicsit jobban emelik ki szájukat, mert egy rúzsosabb hatást érünk el. Ezzel a tetoválással még mindig nem vagyunk túlzottan sminkeltek, egy kis szájfény használatával - ehhez ugye tükör se kell - szép színt és formát kap a szánk.
SZÁJKONTÚR TELJES SATÍRRAL, ez a választás azoknak ajánlott, akik nem félnek megjelenni egy tökéletesen rúzsozott hatású szájjal.Ezt is mindenki viselheti, még az is aki nem szereti a harsány megjelenést, mert tulajdonképpen a szánk kapja meg a kiválasztott színnel a maximális rúzsos hatást, és ez nem feltétlen jelent harsány színt.
Nagyon fontos a megfelelő szín kiválasztása minden esetben, mert ezzel még a teljes satírnál is lehetséges - ha szükséges - egy visszafogott rúzsos hatás elérése. Ha egy jó szakembert találtunk, és a konzultáció során az derül ki, hogy hasonlóan gondolkozunk ebben a témában, hallgassuk meg az általa javasolt színről, mert az Ő színelméleti tudása és tapasztalata sokat segíthet.
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

Állandó szépség

Mindenki szereti, ha megjelenése napi 24órában tökéletes. Nem csak a ruha, a cipő, hanem a smink is az. Emlékszünk mindannyian azokra a pillanatokra, amikor rendszeresen a tükröket keressük, hogy biztosak legyünk abba, a megalkotott sminkünk még mindig tökéletes. Persze megvannak arra is a sminkfixálók - a webshopomba, www.beautyonline.hu árulok is ilyet -, hogy az eseményen legalább megmaradjon a sminkünk, de utána....
Reggel ébredéskor, - még ha régi a kapcsolatunk akkor is - érdemes megmutatni arcunk szépségét,a munkahelyünkön vagy egy edző teremben is figyelünk arra, hogy az ott lévő nők és férfiak elismerő pillantásait bezsebeljük szépségünkkel is, de sorolhatnám a napi élethelyzeteket, amikor egy tökéletesen kivitelezett sminktetoválással meggyőzhetjük a körülöttünk lévőket szépségünkről.
Miről is beszélek.
Láttam Én is olyan sminktetoválásokat, amiket nap mint nap javítani kell - pl. szemceruzával - ahhoz, hogy valamilyen hatást érjünk el a külsőnkkel mások és magunk előtt. Ezek nem a sminkelési szokásunknak megfelelően készültek, de ugye egyetértünk azzal, hogy ezek nem azok a sminktetoválások, amikre egy a mai rohanó világban élő nőnek szüksége van.
Egy sminktetoválásnak akkor van értelme, ha valóban, a napi alap sminkünk elkészítését megússzuk, és tökéletesen kihozzuk vele szemünk, szemöldökünk illetve szánk szépségét vagy korrigálhatjuk vele, a Viselőjének nem tetsző részeket. Minden embernek mások a sminkelési szokásai, ennek megfelelően más sminktetoválást - vastagságút, formájút, színűt stb. - szeretne, akár a szemről, szemöldökről vagy a szájról is beszéljünk. Ezért minden esetben nagyon fontos, hogy ne egy kép alapján, vagy az ismerősünknek jól álló sminktetoválást válasszunk , hanem a saját sminkelési szokásunk szerintit.
Ha vastagabban sminkeljük pl. a szemünket, akkor merjünk vastagabb sminktetoválást csináltatni, mert így, ténylegesen nem kell a szemünk sminkelésével foglalkoznunk, vagy ha csak a felső szemhéját szokta sminkelni, akkor csak azt kérje, és ha erre állandó színt használ akkor bátran kérje azt a színt is . De ugyanezt leírhatnám a szemöldökkel és a szájjal kapcsolatban is. Nagyon fontos, hogy amikor elmegyünk egy sminktetoválással foglalkozó szakemberhez, mondjuk el bátran, hogy mik a sminkelési szokásaink, mert ez alapján Ő is olyan vastagságban, színben stb. gondolkozik amit Ön szeretne.
Többször kérdezték már, hogy az általam készített sminktetoválások miért olyan szépek? Erre azt szoktam válaszolni, hogy azon kívül, hogy igyekszem mindig képezni magam, egy konzultáció keretében szánok időt arra, hogy a vendéggel közösen kialakítsuk azt a formát, színt stb. ami az Ő arcának, sminkelési szokásainak a legmegfelelőbb, ezután csak a kivitelezés tökéletességére kell koncentrálni.
Abban a legtöbben egyetértünk, hogy ezzel a fajta beavatkozással, bármelyik testrészünknél is alkalmazzuk, tökéletesebbé tesszük megjelenésünket, és állandóan kiemeljük az arcunk szépségét, vagy korrigáljuk a nem tetsző részeket.
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2011. október 17., hétfő

Átalakítalak 2

Kedves Olvasóm!
Egyszer már írtam átalakítás címszó alatt, de nem tudom megállni, hogy ne tegyem meg ismét.
Ennek az oka a képen látható. Szerintem olyan változást lehet elérni egy nő napi megjelenésében, hogy nem tudok elmenni mellette.
Ha megnézzük a fotót, azt látjuk, hogy egy csinos lány, egy száj, szem, szemöldök tetoválást követően igazi NŐvé változott, megjelenése napi 24órában tökéletes lett. A képen láthatjuk a száj új formáját, a szemet vagy a szemöldököt,és azzal, hogy kiemeltük őket, megadtuk azt a formai szépséget, ami hiányzott ahhoz, hogy az arc tündököljön.
Ha belegondolunk, hogy az ismeretségi körben hányszor találkozunk olyanokkal, akiknek egy kis önbizalomra lenne szüksége ahhoz, hogy az életükben változás álljon be. Akár egy állás interjúnál,a tökéletes megjelenéssel nyerjék el az áhított állást vagy egy pár kapcsolat kezdetén, de akár közben is, felhívhatjuk partnerünk figyelmét arcunk szépségeire.És ne feledjük, ezek a tetoválások napi 24órában az arcunkon jól láthatóak, és nem igényelnek állandó törődést, nem kenődnek el, nem hagynak nyomot.
Ha úgy gondolja a képet látva, vagy ezt az írást olvasva, hogy elgondolkozik ezen a fajta tetováláson, jöjjön el egy minden kötelezettségtől mentes ingyenes konzultációra, ahol berajzolom a majdani tetoválásokat, óriási változás érhető el...
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2011. október 14., péntek

Glamour Beauty napok

Ez a reklám helye... és valóban most hagy éljek itt is egy kis reklám lehetőséggel.
Úgy gondolom, hogy sokan vannak úgy, hogy spórolnak arra, hogy sminktetoválásuk lehessen.
Nekik szeretnék kedvezni ezzel a lehetőséggel, amelynek a reklámját, hátterét a Glamour havi lap adja.
A reklám:A Kutassy Krisztina Kozmetikában 2011.10.20.-tól 2011.10.31.-ig mindenki aki a Glamour havi lap Beauty melléletében (megjelent tegnap) található kuponommal, orvosi- vagy sminktetoválást készített, annak egyszeri alkalommal, ezen időszakban 20%kedvezményt biztosítok az összes elkészített tetoválás(ok) árából. A kedvezmény csak ebben az időszakban érvényes, más kedvezménnyel nem vonható össze, és más kedvezmények nem érvényesek ezen időszakban.
Az árlistámat amiből a kedvezményt adom a honlapomon - www.sminktetovalascentrum.hu -, vagy erre a linkre kattintva találja:
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2011. október 1., szombat

Gondolkozom a sminktetoválásról

Mai bejegyzésemnek több címet is adhatnék, hiszen már több olyan vendéggel találkoztam, aki sokáig gondolkozott azon, hogy eljöjjön hozzám sminktetoválást készíttetni, illetve konzultációra, de úgy gondolom ez a legtalálóbb.
Több indokot is hallottam már, akár azért nem jött előbb, mert nem tudta elképzelni, hogy milyen sminktetoválás állna jól neki, mondjuk szemöldöktetoválásból több fajta is létezik és tanácstalan volt, fél az eljárástól, a fájdalomtól fél,az ismerősök ugratják a végeredménnyel vagy csak nem volt az ismeretségi körében olyan akinek már volt sminktetoválása és nem tudott erről információt kapni, és nem látta a végeredményt.
Azoknak, akik ezekkel a gondolatokkal küzdenek,azt tanácsolom, hogy a legjobb egy szakembert meghallgatni, mert Ő tisztábban lát és van tapasztalata, így sokat tud segíteni olyan kérdésekben, amik miatt még mindig csak otthon azon gondolkozik valaki, hogy melyiket válassza, vagy eljöjjön-e .
Nálam minden sminktetoválást megelőz egy konzultáció, ahol berajzolom azt a sminktetoválást, amit elképzelt a vendég, majd miután ezt látjuk, és tetszik a vendégnek is, és tényleg jól is áll, akkor ezt a változatot csináljuk majd meg, ha kiegészítésre szorul, akkor esetleg javasolok apróbb módosításokat, ezt is berajzoljuk és látja ezt is a vendég, és eldönti, hogy az általam javasoltakkal szeretné a sminktetoválást vagy sem. Addig rajzoljuk be a különböző fajta formákat,amíg a vendég nem elégedett,és amíg a tökéletes eredményt nem érjük el és ezt ekkor le sem töröljük, hiszen ezt így otthoni körülmények között is meg lehet majd nézni, és az ismerősök, család tagok véleményét is meg lehet hallgatni, és így valóban olyan lesz a sminktetoválásunk amire vágytunk. A konzultációkor, és azt követően is, bármilyen felmerülő kérdésre szívesen válaszolok, illetve az általam fontosnak tartott információkat, amire a vendég nem kérdezett rá, el is elmondom.
Magyarán, teljes körű felvilágosítást kap a vendég a konzultáció alkalmával, és megtudja mutatni azoknak is a végeredményt, akik ugratják.
Szerintem ennél jobban nem tudunk tájékozódni, de ne üljünk fel olyan kijelentésekre sem, hogy nagyon nagy fájdalommal jár a sminktetoválás, vagy hogy utána nem lehet emberek közé menni, mert ezek sem igazak.
Ha valaki otthon ül, és azon gondolkozik, hogy csináltasson sminktetoválást vagy ne, és nem szerez információt,nem megy el egy szakemberhez vagy egy konzultációra, hogy mi is állna jól neki, az az esélyét dobja el annak, hogy napi sminkelés helyett, egy napi 24órás tökéletes megjelenéssel sikeresebb legyen a mindennapokban és elnyerje megjelenésével az elismerő pillantásokat.
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2011. szeptember 29., csütörtök

Füstös hatású szemhéjtetoválás

Ezt a témát már többször elővettem, több aspektusból, de tegnap volt egy érdeklődőm, és úgy gondolom nem árt erről beszélni pár szót.
A füstös hatású szemhéjtetoválás sokak fantáziáját megmozgatja hiszen valóban látványos a megjelenésünk tőle, elmarad a reggeli sminkelés, mivel napi 24órában tökéletes a sminkünk.
Nem gondolom, hogy első hallásra nem tűnhet drágának, de ha utána nézünk, hogy ezért mit is kapunk és milyen vastagságban akkor rájövünk arra, hogy ugyanezt, ugyanilyen vastagságban, tartósságban nem kapjuk meg olcsóbban.
A tegnapi érdeklődőm egy szemhéjtetoválást csináltatott valahol, majd, mivel erre van lehetőség, hogy utólag füstözzük a szemet, gondolta, hogy ezt velem csináltatja, mert ahol olcsóbban megcsinálták, ott ezt nem tudják megcsinálni.Ezzel nincs is semmi gond, de a tetoválása minősége, formája, vastagsága...nem vállaltam a füstözést.Nagyon fontos és nem lehet elégszer elmondani, hogy tetoválás és tetoválás között is különbség van. Ha a vendég egy kis időt szán arra, hogy a tetoválás előtt egy konzultáción részt vesz - ami nálam minden kötelezettségtől mentes, ingyenes - akkor kiderülhet, hogy mi a különbség a két tetoválás között, és nem utólag bosszankodik azon, hogy nem azt kapta a pénzéért, amit elképzelt.Oda ahol nincs konzultáció,nem ajánlott bejelentkezni,mert így előfordulhat,hogy csak utólag fog kiderülni, hogy az elkészült tetoválás nem egyezik meg általunk elképzelt formával. Az említett hölgynek sem volt konzultációja, és csak a tetoválás után ltta az eredményt....
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2011. szeptember 18., vasárnap

Fájdalmas-e a sminktetoválás?

Ez mindig egy érdekes kérdés,azoknak, akiknek még nem csináltak sminktetoválást.
Akik már átestek egy ilyen beavatkozáson, azok már tudják, hogy milyen érzés volt az előző sminktetoválásuk elkészítése, és ezért ők már nem izgulnak.
Most írhatnám, hogy ez egy fájdalom mentes beavatkozás, de ezzel nem mondanék teljesen igazat... inkább azt szokták mondani, miután felállnak a tetoválás után, hogy "rosszabbra számítottak, de inkább kellemetlen volt mint fájdalmas", és ez az igazság, bár nálam lehetőség van bizonyos esetekben - orvos által beadott - érzéstelenítő injekció igénybevételére.
Mitől is függ, hogy mit érzünk a sminktetoválás elkészítésekor. Nos először is minden embernek más a fájdalom küszöbe, tehát mindannyiunknak, más más ponton kezdődik a fájdalom. De ha csak erre építenénk az orvosi- vagy sminktetoválások elkészítését, akkor kevés embernek lenne ezek közül valamelyik tetoválása.
Amikor tanuljuk az orvosi- vagy sminktetoválások elkészítését, akkor megtanuljuk azt is, hogy milyen fogásokkal tudjuk azokat a területeket amin éppen dolgozunk, a legkisebb fájdalommal tetoválni. Ezért fontos, hogy a szakember milyen oktatásokon vett részt.
Fontos, hogy milyen géppel készül a tetoválás. Mert például az általam használt tetováló gép, az intel processzor által vezérelt,előre programozott digitális programok segítségével úgy készíti el a tetoválását, hogy egyenletes mélységben, és ütés számmal viszi be a bőrbe a pigmentet, ezáltal kisebb a fájdalom gyorsabb a gyógyulás és nem utolsó sorban szebb a tetoválása is.
És ami a legfontosabb az érzéstelenítés. Minden sminktetoválás elkészítéséhez használok helyi érzéstelenítést, ami nagy segítség a fájdalom csökkentésében.
Ami nagyon jó hír a szájtetoválásukat velem elkészíttetőknek, hogy lehetőség van - külön díjazás ellenében - orvos által beadott érzéstelenítő injekció igénybevételére kozmetikámban, így tényleg semmit nem érez a vendég.
Kijelenthetem, hogy bizonyos estekben nem érez fájdalmat a vendég, más esetekben egy jó szakember kezében, egy átlagos fájdalom küszöbű vendég egy kisebb kellemetlenséget érez nem fájdalmat.
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2011. szeptember 11., vasárnap

www.orvositetovalasok.hu

Elkészült egy honlapom ami az orvosi tetoválás témájával foglalkozik, www.orvositetovalasok.hu ,olvashatsz benne a mellbimbó és udvarának teljes vagy részleges korrekciójáról, hajszál sűrítésről, műtéti hegek korrigálásáról, vitiligó korrekcióról, ajakhasadékkal élők teljes korrekciójáról, illetve természetes úton vagy kemoterápiás kezelés következtében elvesztett szőrzet korrekciójáról. Ha érdekel a téma itt a blogomba is időnként olvashatsz róla,vagy kérdezz nyugodtan. Ha szükséged van egy ilyen beavatkozásra keress meg, és egy minden kötelezettségtől mentes ingyenes konzultáció során megbeszélhetjük a lehetőségeket.
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester

2011. szeptember 9., péntek

Átalakítalak

Sok nő életében fordul elő olyan helyzet amikor úgy érzi, hogy nincs megelégedve a megjelenésével. Ilyenkor nagyon fontos lehet egy jól megválasztott kozmetikai kezelés,vagy esztétikai eljárás, amitől úgy érezheti magát, hogy visszanyerte a szépségét és megújult.Nagyon fontos, hogy mindezt környezetünk is észre vegye, és visszajelezze számunkra. Ezért több lehetőségből választhatnak kozmetikámba a hölgyek, amitől garantáltan megújulnak és felfrissülnek. Nagyon fontos eleme ennek a megújulásnak, átalakításnak a gyorsaság. Egy látványos,az arc minden részletében megjelenő változás mellett még a "rossz akaróink" sem tudnak elmenni szó nélkül, és az eredmény garantáltan csak pozitív megjegyzésekre adhat okot. A képen látható hölgynek a szemöldökén a szemhéján, a száján is sminktetoválást készítettem és szerinte és a környezete, de még a férje szerint is pozitív változás történt a megjelenésében, és itt visszafogott szolid sminktetoválások készültek, akik merészebb változásokra vállalkoznak ott természetesen látványosabb az átalakulás. Ne felejtsük el, hogy ez a változás napi 24órában látható!A sminktetoválást lehet igény szerint kiegészíteni különböző kúra kezelésekkel vagy más kozmetikai kezeléssel is,így az eredmény még hatásosabb lehet.

2011. szeptember 6., kedd

Új honlap

Elkészült az új honlapom www.sminktetovalascentrum.hu , sok információval a sminktetoválásról és a munkáimról, és még több fotóval, nézze meg, megéri...
Kutassy Krisztina
Orvosi- és sminktetováló
kozmetikus mester